Vóór 16u besteld, morgen bezorgd
Gratis bezorging vanaf 59€
Meer dan 350 merken
Erkende Drogist
Merk: 6d Sports Nutrition

6D Caffeïne Kauwgom Munt 10 Stuks

Adviesprijs € 2,95
Korting 10%
Onze prijs € 2,66

Klik hier voor meer info over onze spaarpunten actie.

Omschrijving van 6D Caffeïne Kauwgom Munt 10 Stuks

De 6D Caffeïnge Kauwgom met Muntsmaak is zeer geschikt voor het stimuleren van alertheid en uithouding tijdens de sport. Het bevat “6d CAFFEINE GUM”50 mg snel-opneembare cafeïne. De snelle opname kan een extra voordeel bieden bij situaties waar het begin van de wedstrijd onbekend is en/of wanneer een (zeer) snel effect gewenst is (bijvoorbeeld tennis, invalbeurt bij teamsporten ...).

Het is algemeen bekend dat cafeïne de mentale alertheid kan stimuleren, en vermoeidheid kan uitstellen. Daardoor kan de inname van cafeïne de prestatie in een breed spectrum van sporten verbeteren, waaronder lange-duurinspanningen, maximale inspanningen met een duur van 1 à 60 min, maar ook bij sporten met een typisch interval-karakter (bvb. ‘stop-and-go’ sporten zoals voetbal en tennis). De werkzame dosis van cafeïne situeert zich doorgaans tussen de 1 à 6 mg per kg lichaamsgewicht, waarbij een dosering van 50 à 75 mg (1-2 mg/kg) vooral effect heeft op de reactietijd en mentale alertheid. Om de uithouding te verbeteren zijn hogere dosissen van 100 à 300mg (2-6 mg/kg) nodig.

Naast de dosering is ook de vorm waarin de cafeïne wordt aangeboden een belangrijke overweging voor atleten. De stimulerende effecten van cafeïne aangeboden in de vorm van een “chewing gum” treden sneller op dan wanneer de cafeïne wordt ingenomen via capsules of tabletten. Het kauwen zorgt voor een onmiddellijke opname via het wangslijmvlies in de mond, met een merkbaar prestatie verbeterend effect in de eerste 15-20 minuten na inname.

Gebruik van 6D Caffeïne Kauwgom Munt 10 Stuks

1. Neem 1 kauwgom 20 tot 60 minuten vóór de inspanning. (tenzij anders geadviseerd door uw voedingsdeskundige)
2. Kauw minstens 10 minuten.

Neem 20 tot 60 minuten voor het sporten één kauwgom of de hoeveelheid die uw voedingsdeskundige adviseert.

Kauw minstens 10 minuten.

vulstof: gombasis (emulgator: sojalecithine; antioxidant: tocopherol); zoetstoffen: sorbitol, xylitol, mannitol; aromas; omhullingsmiddelen: arabische gom, talk, carnaubawas, aromas, kleurstoffen: titaandioxide, briljant blauw; antiklontermiddelen: magnesiumzouten van vetzuren, talk, silicium dioxide; cafeïne anhydraat; zoetstoffen: aspartaam, acesulfaam-K, sucralose.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:6D Caffeïne Kauwgom Munt 10 Stuks
Uw waardering