Vóór 16u besteld, morgen bezorgd
Gratis bezorging vanaf 49€
Meer dan 350 merken
Erkende Drogist
Merk: Kela

Folavit 0,4mg Essential 30 Tabletten + 30 Capsules

Adviesprijs € 18,84
Korting 10%
Onze prijs € 16,96

Klik hier voor meer info over onze spaarpunten actie.

Omschrijving van Folavit 0,4mg Essential 30 Tabletten + 30 Capsules

Folavit 0,4mg Essential is een voedingssupplement speciaal ontwikkeld voor vrouwen tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.

Calcium-L-methylfolaat is het calciumzout van 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF), de actieve vorm van folaat en belangrijkste vorm van folaat in de bloedcirculatie. Dit in tegenstelling tot foliumzuur (synthetische vorm van folaat) dat eerst moet worden omgezet in het lichaam tot de actieve vorm vooraleer het zijn biologische functies kan uitoefenen.

Toediening van calcium-L-methylfolaat verhoogt de folaatstatus van de vrouw. Een lage folaatstatus van de zwangere vrouw is een risicofactor voor het ontstaan van neuraal-buisdefecten bij de zich ontwikkelende foetus. Een neuraalbuisdefect is een aangeboren afwijking ten gevolge van een abnormale vorming van het centrale zenuwstelsel (bv. open ruggetje). 

Folaten spelen een rol in het celdelingsproces en dragen bijgevolg bij tot de weefselgroei van de moeder tijdens de zwangerschap. Bovendien ondersteunen folaten een normale bloedvorming. Tijdens de zwangerschap dragen folaten bij tot het vergroten van de rode bloedcelmassa van de moeder, de vorming van de placenta en de groei van de foetus, baarmoeder en borsten. 

Folaten zijn goed voor een normale werking van het immuunsysteem en normale psychologische functies zoals concentratie, leren, geheugen, redeneren en stressbestendigheid. Bovendien dragen folaten bij tot de vermindering van vermoeidheid. 

Jodium draagt bij tot een normale productie van schildklierhormonen en tot een normale werking van de schildklier. Voor zwangere vrouwen is de aanbevolen dagelijkse inname van jodium hoger omdat voldoende schildklierhormonen geproduceerd moeten worden om ook aan de behoeften van de foetus te voldoen.

Het is aanbevolen dat zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven dagelijks extra vitamine D innemen om de hoeveelheid vitamine D die wordt doorgegeven aan het kind te verhogen. 

De inname van docosahexaeenzuur (DHA) door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Docosahexaeenzuur (DHA) behoort tot de klasse van lange keten omega-3 polyonverzadigde vetzuren. Algen worden gebruikt als bron voor DHA in Folavit 0,4 Essential.

Gebruik van Folavit 0,4mg Essential 30 Tabletten + 30 Capsules

1. Neem 1 tablet en 1 capsule per dag in, bij voorkeur met een glas water.
2. Het is aangeraden om te starten vanaf de bevestiging van zwangerschap tot aan het einde van de borstvoedingsperiode.

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dosis per dag die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

  • 1 tablet en 1 capsule per dag, bij voorkeur met een glas water.
  • Alle vrouwen die een kind wensen, dienen ten minste één maand voor en tot drie maanden na de bevruchting dagelijks een equivalent van 400 µg foliumzuur in te nemen. Er bestaan nog andere risicofactoren voor het ontstaan van neuraalbuisdefecten zodat toediening van foliumzuur of calcium-L-methylfolaat het optreden ervan niet volledig kan uitsluiten.
  • Het gunstige effect van DHA tijdens zwangerschap en borstvoeding wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA naast de aanbevolen dagelijkse inname voor omega-3-vetzuren voor volwassenen, d.w.z.: 250 mg DHA en eicosapentaeenzuur (EPA).
  • Aanbevolen vanaf bevestiging van de zwangerschap.
  • Mag tijdens de hele zwangerschap en borstvoedingsperiode ingenomen worden.
  • Neem niet meer dan 1 tablet en 1 capsule Folavit 0,4 Essential per dag.

  • Niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruiken.
  • Buiten bereik van kinderen bewaren.
  • Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Een dagdosis Folavit 0,4 Essential omvat: 1 tablet met 451µg Calcium-L-Methylfolaat (equivalent aan 400µg foliumzuur), 100µg jodium. 1 Capsule (zonder gelatine) met 10µg Vitamine D3, 200mg docosahexaeenzuur (DHA) (algenolie)

Folavit 0,4 Essential wordt aanbevolen vanaf bevestiging van de zwangerschap en mag tijdens de hele zwangerschap en borstvoedingsperiode ingenomen worden.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Folavit 0,4mg Essential 30 Tabletten + 30 Capsules
Uw waardering