Vóór 16u besteld, morgen bezorgd
Gratis bezorging vanaf 59€
Meer dan 350 merken
Erkende Drogist
Merk: 3M

3M Opticlude Junior 20 Pleisters

Adviesprijs € 10,13
Korting 10%
Onze prijs € 9,12

Klik hier voor meer info over onze spaarpunten actie.

3M Opticlude Junior is een afsluitend verband voor de ogen, dat microporeus, hypoallergisch en huidkleurig is. 3M Opticlude Junior bestaat uit Micropore en Microdon acrylaat kleefstof.

In elke doos 3M Opticlude Junior bevindt zich een pakje prettige, kleurrijke afwrijfplaatjes, waardoor het gebruik ervan voor kinderen aangenamer wordt gemaakt. 3M Opticlude Junior laat vrije bewegingen van het oog toe en is pijnloos te verwijderen zonder dat vettige resten achterblijven.

3M Opticlude Junior is ook geschikt voor brildragers.

3M Opticlude Junior wordt gebruikt bij orthoptische behandeling (strabisme, amblyoplia-aangeboren of verworven verminderd gezichtsvermogen aan een of beide ogen) wanneer een volledige afscherming van het oog nodig is.

De pleister wordt over het voorkeursoog geplakt en stimuleert het zwakkere oog om te werken.

De 3M™ Opticlude™ oogpleister moet worden aangebracht op een schone, droge huid met het oog gesloten en de gezichtsspieren ontspannen. Het oog moet gesloten blijven zodat het volledige ooggebied kan worden afgedekt.

Verwijder het beschermpapiertje en breng het kussentje aan onder de wenkbrauw. Zorg dat de smalle kant van het kussentje naar de neus gericht is. Zorg ervoor dat het kind niet naast het oogcompres kan gluren.

Druk het kussentje zachtjes aan om te garanderen dat de kleeflaag van de pleister tegen de huid plakt.

De 3M™ Opticlude™ oogpleister is een product voor eenmalig gebruik. De pleister moet worden vervangen volgens het voorschrift van de oogarts.

De oogpleister is gemaakt van huidvriendelijk materiaal maar als er toch een allergische reactie optreedt, moet u de pleister voorzichtig verwijderen. We raden ook aan om de huid te beschermen met 3M™ Cavilon™. 3M™ Cavilon™ is een sneldrogende, niet-prikkende beschermingsfilm. 3M™ Cavilon™ vormt een zeer dunne, hypoallergenische barrièrefilm die de huid beschermt gedurende 72 uur. De film is alcolholvrij en beschermt zowel de beschadigde als de intacte huid tegen mechanische irritatie. De film is ademend, transparant en waterbestendig.

Om de oogpleister te verwijderen, pel de randen traag los in de richting van het midden van de pleister. Trek de pleister voorzichtig naar achter. Als de pleister slechts een paar uur per dag wordt gedragen, kan het moeilijker zijn om hem te verwijderen dan wanneer hij langere tijd op het oog blijft. De reden hiervoor is dat de kleeflaag geleidelijk loskomt. Als de pleister al na enkele uren weer moet worden verwijderd, maakt u hem best nat met een vochtige doek en trekt u hem vervolgens horizontaal traag van de huid.

De orthoptische oogpleisters worden gebruikt voor de behandeling van strabismus en amblyopie bij kinderen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:3M Opticlude Junior 20 Pleisters
Uw waardering