Vóór 16u besteld, morgen bezorgd
Gratis bezorging vanaf 59€
Meer dan 350 merken
Erkende Drogist

De beste zonnebrandcrème voor je gezicht

De zonnebrand voor je lichaam is niet de zonnebrandcrème die je ook op je gezicht zou moeten smeren. Zonneproducten voor het gezicht zijn namelijk anders geformuleerd en aan je huidtype aangepast. Wij geven je tips om de beste gezichtszonnebrand uit te kiezen.

Ga naar samenvatting

Het effect van de zon op je gezicht

Je gezichtshuid is gevoeliger dan de rest van je lichaam. De huid is dunner, bevat kleinere cellen en meer poriën. Daarnaast is ze minder bedekt en wordt ze bijgevolg meer blootgesteld aan externe factoren, zoals wind, kou en uiteraard, Uv-straling.

Overmatige blootstelling aan de zon geeft niet alleen een mooie, bruine teint, maar ook huidschade. De voornaamste, zichtbare effecten van uv-straling zijn: een rode, pijnlijke zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering (rimpels, ouderdomsvlekken, elasticiteitsverlies) en hyperpigmentatie. Op lange termijn kan zonlicht ook huidkanker veroorzaken.

Waarom zou je speciale gezichtszonnebrand smeren?

Gebruik niet hetzelfde product voor je gezicht als voor je lichaam. Zonnebrandcrèmes voor het lichaam hebben doorgaans een dikkere of olieachtige textuur en bevatten ingrediënten die je gezichtsporiën kunnen verstoppen. Een zonnebrand voor het gezicht is lichter, trekt snel in en voorkomt irritatie of puistjes.

De beste zonnebrandcrème voor het gezicht:

  • plakt niet;
  • laat geen witte strepen na;
  • biedt hoge bescherming (SPF30 of SPF50);
  • is een goede make-upbasis;
  • heeft een lichte, niet-vette textuur.

Bovendien is een zonneproduct voor het gezicht op jouw huidtype en huidprobleem afgestemd. De meeste zonnecrèmes zijn namelijk geformuleerd met bestanddelen die je huid niet enkel beschermen, maar ook verzorgen en verbeteren.

Beste zonnebrandcrème voor acnehuid

Bescherm je acnegevoelige huid tegen de zon met de beste zonnebrandcrème die speciaal is ontwikkeld om puistjes te voorkomen. Kies een formule die niet-comedogeen is en vrij is van oliën, om verstopping van de poriën te voorkomen. Zo geniet je van zonnebescherming zonder het risico op meer onzuiverheden.

Onze aanbevelingen voor zonnebrandcrème voor acnegevoelige huidtypes: 

Beste zonnebrandcrème voor pigmentvlekken

Pigmentvlekken behandelen en voorkomen? Zoek naar een formule met breedspectrum bescherming en ingrediënten zoals niacinamide of vitamine C, die helpen bij het egaliseren van de teint en het voorkomen van verdere pigmentatie. Zo geniet je van de zon zonder zorgen over het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken.

Onze aanbevelingen voor zonnebrandcrème voor pigmentvlekken:

Beste minerale zonnebrand voor het gezicht

Bescherm je gezicht met de beste minerale zonnebrand die zacht is voor je huid en effectief beschermt tegen schadelijke Uv-stralen. Kies een formule met zinkoxide of titaniumdioxide voor een natuurlijke bescherming zonder irriterende chemische stoffen.

Onze aanbevelingen voor minerale zonnebrandcrème:

Welke stap is zonnebrandcrème in je routine?

Zonnecrème is steeds de laatste stap in je gezichtsverzorgingsroutine. Eerst reinig je de huid, dan breng je tonics en serums aan waarna je een dagcrème smeert. Als laatste stap gebruik je een zonnecrème speciaal voor het gezicht. Zorg dat alle voorgaande producten goed zijn ingetrokken voordat je een zonneproduct aanbrengt.

Je dagcrème zelf mengen zonnebrand? Geen goed idee! Als je de twee producten samenvoegt, verdun je namelijk de beschermingsfactor (SPF) en verlaagt de doeltreffendheid.

Een dagcrème met SPF geeft je het beste van de twee: hydratatie en zonnebescherming in één product. Dankzij zulke voedende SPF-crèmes wordt zonnebescherming in 1 stap onderdeel van je dagelijkse routine. De 2-in-1 gezichtscrèmes van CeraVe combineren een hoge zonnefilter (SPF30 of SPF50) met verzorgende ingrediënten zoals glycerin en hyaluronzuur. 

Zonnebrand over of onder je make-up?

Zonnebrandcrème voor het gezicht is een ideale make-upbasis. Laat de crème wel eerst even intrekken, zodat je make-upproducten de SPF niet aantasten. Daarna kan je gewoon je gezicht opmaken met foundation, concealer, blush en meer!

Ook hier kan je twee vliegen in één klap slaan met een zonnebrand voor het gezicht met een kleurtje. Een getinte zonnebrand biedt je zowel beschermende Uv-filters als egaliserende pigmenten die je huid een natuurlijke en stralende glow geven. Let er wel op dat je getinte zonnebrand minstens SPF30 heeft voor voldoende bescherming.

Je moet elke twee uur zonnebrand heraanbrengen voor optimale uv-bescherming, al is dat moeilijker als je make-up draagt. Dankzij een zonnebrandspray voor het gezicht breng je snel en eenvoudig een nieuwe beschermingslaag aan, bovenop je make-uplook. De zonnebrandmist van La Roche-Posay en zonnespray van SVR trekken snel in en houden je make-up intact.

Zonnebrandcrème voor het gezicht samengevat

Het is geen geheim dat je huid baat heeft bij zonnebescherming. Omdat je gezichtshuid gevoeliger is en meer aan de zon wordt blootgesteld, is het belangrijk om ze extra te beschermen. Kies een zonnebrandcrème die past bij je huidtype, breng ze na je dagcrème en voor je make-up aan. Een dagcrème met SPF of een getinte zonnebrand combineert twee stappen van je routine in één product.