Vóór 16u besteld, morgen bezorgd
Gratis bezorging vanaf 59€
Meer dan 350 merken
Erkende Drogist

Braun Thermometers

Op zoek naar een kwalitatieve thermometer? Braun heeft een uitgebreid gamma.

 • Hoe kies je de juiste thermometer ?

  • Infrarood oorthermometers meten de warmte die van het trommelvlies en het omringende weefsel vrijikomt. Deze thermometers geven in slechts een paar seconden een nauwkeurig meetresultaat. Het resultaat kan je aflezen op een digitaal display. De oorthermometer die door artsen het meest wordt aanbevolen is de ThermoScan van Braun.
  • Infrarood voorhoofdthermometers bij deze toestellen wordt er gemeten door de thermometer zachtjes tegen het voorhoofd (‘contact’) of een stukje daarvan af (‘geen contact’) te houden. De Braun NTF3000 is de eerste en enige thermometer waarmee u de temperatuur met klinisch bewezen nauwkeurigheid zowel door middel van de ‘contact’- als de ‘geen contact’-methode kunt opmeten.

  Hoe wordt de temperatuur het best gemeten?

  • OOR : Meting van de lichaamstemperatuur in het oor is een comfortabele, eenvoudige en snelle methode.De gemeten temperatuurwaarden lopen echter vaak uiteen, waardoor onterecht wordt gedacht dat oorthermometers onnauwkeurig zijn. Het is heel belangrijk om de juiste oorthermometer te gebruiken. Zoek er een met een kleine punt met voorverwarming en positioneringshulp om elke keer te zorgen voor een nauwkeurig meetresultaat. De braun ThermoScan reeks zijn de gekendste oorthermometers.
  • VOORHOOFD : Voorhoofdthermometers meten de infraroodenergie die van de huid boven de wenkbrauwen en het omringend weefsel afkomt. Deze energie wordt opgevangen via de infraroodlens en omgezet in een temperatuurwaarde. Belangrijk bij voorhoofd thermometers is dat de patiënt vóór de meting gedurende 30 minuten binnenshuis moet zijn. De patiënt en de thermometer dienen zich voorafgaand aan de meting gedurende ten minste 10 minuten in een ruimte met dezelfde omgevingstemperatuur te bevinden.