Vóór 16u besteld, morgen bezorgd
Gratis bezorging vanaf 59€
Meer dan 350 merken
Erkende Drogist
Merk: Opsite

Opsite Flexigrid 6x7cm 5 Stuks

Adviesprijs € 7,01
Korting 10%
Onze prijs € 6,31
Waardering:
100% of 100

Klik hier voor meer info over onze spaarpunten actie.

Opsite Flexigrid is een steriele klevende transparante film. Opsite Flexigrid heeft een hypoallergene kleefmassa en is transparant, dun en soepel. Nochtans is Opsite Flexigrid een ware barrière voor vloeistoffen en bacteriën. Bovendien laat Opsite Flexigrid de huid ademen en zorgt het voor een vochtig wondmilieu.

Gebruik:

Reinig de huid en droog deze.

  • Knip de film op de gewenste lengte af. Indien voor fixatie van kompressen, de film aan elke zijde van het kompres minstens 3 cm laten uitsteken.
  • Rek de strook aan één uiteinde ongeveer 2 mm in de breedte uit, zodat de schutbladen aan beide zijden van de film in het midden gesplitst worden.
  • Verwijder de 2 delen van het schutblad, dat de kleefmassa beschermt.
  • Kleef OpSite Flexigrid op de gereinigde en gedroogde huid. Druk aan de randen goed aan om de film volledig aan de huid te laten kleven. Op gebogen oppervlakken (hiel, elleboog) is het handig een 3-tal smalle stroken film elkaar te laten overlappen.
  • Verwijder vervolgens het groene raster. Druk daarna OpSite Flexigrid nog eens extra aan op de huid.
  • Om de film te verwijderen: deze aan één hoekje losmaken en langzaam uitrekken in een beweging die evenwijdig loopt met de huid. Het verwijderen van Opsite Flexigrid is pijnloos en voorkomt de beschadiging van broze huid. Gebruik GEEN ether. Los de kleeflaag op door gebruik te maken van een Remove.

Aanbrengtips

Het groen raster kan gebruikt worden voor wondregistratie.

Op enkele moeilijke plaatsen bieden speciale applicatietechnieken een groter gebruiksgemak en een betere fixatie. Voor toepassing op gebogen oppervlakken (de knie, de elleboog of de hiel) kan OpSite Flexigrid in stroken verknipt worden om plooivorming te vermijden.

OpSite Flexigrid kan ook in vorm geknipt worden voor de stuit.

ZIE ONDER OPSITE* FLEXIFIX* "SPECIALE APPLICATIETECHNIEKEN"

Het verband moet aan elke zijde 2 à 3 cm verder komen dan de wondrand.

Skin Prep* gebruiken om beschadiging van broze huid te vermijden bij het verwijderen van klevende verbanden of pleisters.

Aanbrengtechniek

1 Het schutblad met nr. 1 erop verwijderen zonder de kleefzijde aan te raken.

2 Het verband op de wond leggen en zachtjes aandrukken. Het schutblad met nr. 2 erop verwijderen en het verband gladstrijken. Het verband rond de wond goed aanduwen.

3 Het groene raster met nr. 3 erop verwijderen door het op te lichten vanaf een niet-klevende rand. Het verband nogmaals goed aanduwen.

4 Om het verband te verwijderen: het aan één hoekje losmaken en het langzaam uitrekken in een beweging die evenwijdig loopt met de huid.

  • Oppervlakkige wonden in de epithelialisatiefase met weinig tot matig exsudaat
  • Steriele fixatie van verbanden, zalven en crèmes (bv. IntraSite* , Iruxol* Mono, Algisite* M)
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Opsite Flexigrid 6x7cm 5 Stuks
Uw waardering